Hittekatter

För dig som älskar katter

2016 är det 30 år som vi har arbetat för hemlösa katter

 

Våra kontaktombud för hittekatter / hemlösa katter

 

Solveig Rosenholm 060 57 70 26 , 070 561 17 81

Kristina Olsson 070 321 17 29

 

 

Många är de katter som fört en hemlös tillvare men som, bland annat genom MeK's försorg, funnit nya permanenta hem i och utanför kattklubben.Här kommer vi att presentera några av dessa katter och deras beskyddare.

När som stofiskaren talar om hur stora fiskar han får då räcker tassarna inte till...

Fergusson

 

Hittekatten Fergusson, alias Grålle - föddes någon gång i maj 1993. I slutet av november det året, 10 grader kallt, så fanns katten ute vid hyreshusen i en vecka. Vi var brydda om vem som ägde kattungen och tog in den.

Vid ca ett års ålder kastrerades och öronmärktes han. Sedan blev Grålle med i Medelpads kattklubb.

Fergusson älskar att åka bil och vandra i fjällen. Också att fiska och åka båt samt sitta vid en strand och meta. Man måste dock ta hans fiskeberättelser med en nypa salt.

Matte brukar arbeta i Gudmundstjärn under somrarna, och då älskar han att vara där. Han bor nu på Alnö hos en kattkompis, som heter Sotis.

 

Matte, Ingmarie Larsson, stoltserar

över Grålles utställningsrosetter .

Här charmar Grålle Kattdomaren Gun Berg-Pettersson

Första utställningen Grålle var med i, var i Bergsåker 2001 10 01. Efter det har han varit med i en hel del utställningar. Oftast hamnar han på 2:a plats, 3:e osv, och har aldrig lyckats vinna sin klass. Numera går han i veteranklass på utställningarna och har lyckats bli klassvinnare :)

Den senaste utställning han deltog i var i Bergsforsen 2006 10 16.

 

Självklart deltar Grålle i de flesta Kattens dagar, som firas i slutet av året. Mysak, Granngården, Arken och övriga propagandautställningar, är evenemang han också deltar i.

Någral av de hittekatter som inte passerade utan blev kvar hos Rosenholmarna

Missan är en av Rosenholms hittekatter, född mars 2004. Hon är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och har Huskattbevis, utfärdat av SVERAK. Missan är en underbar kelsjuk katt . Det är svårt att göra något vettigt, när hon är i närheten . Hon vill ju som sagt helst av allt bara kela och mjukas

Den enda långhåriga huskatten i familjen var en herre som gick under namnet Tuffsen.

 

Han hade stora vackra gröna ögon och en rosa tunga, som syntes när han sov och myste med husse och matte.

Håkan, våran webmaster är den enda gråhåriga hittekatten, han dök upp en påsk i början på 90-talet och vägrar lämna oss :)

dumma dator, varför gör du så ?

En välförtjänt? vila i soffan

Hilding Vilding Bubben Nobel

Han var pigg och lekfull, därav den första delen av namnet och han är en riktig bubbe som kanske syns på bilden. Helene tog emot kattungen på Nobel-dagen, därav detta firade namn.

Upphittaren kontaktade MEK för att få hjälp med att placera ut kattungen, som var högst 2 månader. Helene tog hand om kattungen, Detta har hon aldrig ångrat, för Bubben är en hjärtligt god katt, som även älskar de besökande vännerna.

 

När Helene klär sig för att gå ut, så ställer sig Bubben vid dörren och säger hej då. När hon kommer hem, så står han där och säger välkommen hem.

En riktig expert på julgranspynt

Maila till Webmaster Copyright @ Medelpads Kattklubb 2016